Ervaringen van een cursistBeste Ewout,

Na het behaald hebben van mijn brevet 6-10 vorig jaar staan er inmiddels talrijke mooie vluchten genoteerd in mijn logboek. Naast vliegen en navigeren kent de communicatie uiteraard zijn uitdagingen. Op de ongecontroleerde velden is dat uiteraard geen probleem (meer), maar ik lag me een kriek als ik in het Duitse luchtruim vlieg. Daarbij vergeleken is het in Nederland doodstil! Inmiddels op Juist en Wangerooge geland en los van mooie eilanden is de communicatie prachtig. Langen verontschuldigt zich zelfs als het te druk is voor flight info. Geeft niets, je komt er toch haast niet tussen ;>).
Gisteren als nieuwe uitdaging maar even naar Eelde gevlogen. Vliegplan indienen, en alle toeters en bellen voorbereid. Maar net als bij jou in de les: het gaat altijd net iets anders dan je had gepland. Het leuke is dat ik eea opneem om er zelf, maar op communicatie gebied ook mijn veterinaire collega’s, van te (laten) leren. En zoals gisteren geschiedde: de readback gaat nog wel, maar dan begrijpen wat er precies bedoeld wordt, terwijl je moet vliegen en navigeren en daarnaast flink door elkaar geschud wordt (het waaide nogal wisselend gisteren), dat valt niet mee. Ik mocht een direct base right hand op RW 23 doen. Even puzzelen vanaf November, maar het kwam helemaal goed. Prachtig als je die aarzeling kan terughoren en zien op de video! En dan vervolgens op de touch-down markers land!
Nogmaals bedankt voor de spoedcursus: het is helemaal goed gekomen;;>>))

Hartelijke groet,

Tom de Graaf